8 Şubat 2009 Pazar

ÇILETEPE

Merhaba.

Kocaeli Siyaseti’nin hayırlı olması dileklerimle sizlere bu köşeden seslenmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Haftanın konusu ulaşım olunca, ben de öğrenci olarak bizi ilgilendiren tarafından bakacağım. Malum bizimde en çok sıkıntı yaşadığımız noktalardan biri ulaşım. Daha doğrusu “sıkıntılı ulaşım”. Evet, okulumuza ulaşmakta sıkıntı çekmiyoruz. Ama ulaşırken büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Maalesef toplu taşıma istif halinde gerçekleşiyor. Özellikle hat 3; çene suyu-umuttepe ve umuttepe-topçular güzergahında çalışan minibüsler ile Umuttepe adeta “Çiletepe” haline geliyor biz öğrenciler için.

Halkevi’nden hareket eden minibüsler maalesef ilerleyen duraklarda sınırları zorlayan sayıda yolcu almaları sebebiyle hem içindeki öğrencileri hem de duraklarda minibüs bekleyen öğrencileri mağdur etmekte.

Aşağıda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi verileri var Umuttepe’ye ulaşım ile ilgili;

UMUTTEPE GÜZERGAHLARI

1- Çenesuyu-İzmit Merkez -Umuttepe: 3-5 dakika`da bir 25 araçla hizmet veriliyor. (Çenesuyu-Şehir Merkezi-Bulvar-Bekirdere-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe)

2- Yenikent-60 Evler-Derince-İzmit MerkezUmuttepe: 12 dakikada bir 13 araçla hizmet veriliyor. (Yenikent-Derince-İzmit Merkez-Cumhuriyet Parkı-Bekirdere-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe)

3- Derince-Gültepe Işıklar-Umuttepe: 20 dakikada bir 11 araçla hizmet veriliyor. (Derince-Gültepe Işıklar-Askerlik Şubesi-Gültepe-Tüysüzler Çiftliği-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe)

4- Çenesuyu-Dünya Bankası KonutlarıUmuttepe: 30 dakikada bir 4 araçla hizmet veriliyor. (Çenesuyu-Leyla Atakan Caddesi-Baç-Devlet Hastanesi-Bekirdere-Eski İstanbul Yolu- Dünya Bankası Konutları-Üçtepeler-Umuttepe)

5- Topçular-Umuttepe: 20 dakikada bir 6 araçla hizmet veriliyor. (Halkevi(üst geçit altı)-Kuryapı-Alemdar Cad. Cumhuriyet parkı-Çınarlı Cami-Topçular-Akçakoca konutları-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe.)

6- Sarper-Yuvam Turgut-Umuttepe: 16 dakikada bir 6 araçla hizmet veriliyor. (Halkevi(üstü geçit altı)Emniyet Müd. Leyla Atakan Cad. Baç-Cumhuriyet Parkı-Kolordu-Rasathane-Bağçeşme-Sarper-Yuvam Turgut Konutları-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe.

7- Vinsan Umuttepe : 5 dakikada bir 15 araçla hizmet veriliyor. (Vinson Veziroğlu kampusü-Sefa Sirmen Bulvarı-Carrefour Köprüsü-D-100-Yahyakaptan Işıklar-Özel Seymen Lisesi önü-İzmit Merkez Terminali-Bayındırlık Konutları-Eski İstanbul Yolu-Umuttepe kampusü

8- Alikahya Yuvam Akarca-Umuttepe kampusü (Önümüzdeki günlerde alınacak 6 aracın ikisi bu hatta verileceği belirtilmiş.)

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin sadece şehir merkezinden değil, İzmit`in 8 ayrı noktasından Umuttepe`ye 75 araçla hizmet verdiği ve her 70 saniyede bir araç kaldırıldığı kaydediliyor. Büyükşehir Belediyesi, öğrenci, öğretim görevlisi, hasta ve hasta yakını olmak üzere her gün yaklaşık 17 bin kişinin Umuttepe`ye gittiğini tespit etmiş.

Durum vahim, sıkıntıyı çözüme kavuşturma adına net adımlar atılmadı henüz.

Peki çözüm ne?

En basitinden kalabalık minibüsler yerine büyük halk otobüslerine geçilirse hem kent içi trafik rahatlar hem de bu güzergahı kullananlar daha az sıkıntı çeker. Bunu bu kentin ulaşımına ve kente yön verenler bilmiyor mu? Pekala biliyorlar. Ama tabi burada da rant almış başını gidiyor. Bazı adımları atabilmek cesaret istiyor. Hele ki şimdi önümüz seçimler. Kimse böyle bir riske girmez. Ne mevcutlar, ne adaylar. Ama her ne kadar dillendirmeseler de bu onlar için kaçınılmaz son olacak. Bu sistem değişmediği müddetçe, rant paylaşımı devam ettiği sürece en basitinden bizler için Umuttepe Çiletepe olmaya devam edecek.

İnsan için siyaset yaptığını iddia edenler! Bakalım bu sorunu nasıl çözecekler. İnsandan yana mı ranttan yana mı tavır alacaklar?

Bekleyelim, görelim…

1 yorum:

  1. Bloğunuzdaki paylaşımlar bizim için çok önemli Metal çöp konteyner olarak bloğunuzu yakından takip ediyoruz. Paylaşımlarınızın devamını dileriz

    YanıtlaSil

Twitter