8 Şubat 2009 Pazar

NEDEN 1?

Üşenmedik çıktık sokaklara sorduk; biz bir dernek kurduk ismi ANADOLU DEMOKRAT GENÇLİK DERNEĞİ... Logomuza bakınca ne geliyor aklınıza?

Bazı vatandaşlarımız vatanın bütünlüğünü gördü logomuzda, bazı arkadaşlarımız milletimizin birliğini… Kimileri Allah birdir şeklinde yorumladı… Birkaç kişi 1 lirayı hatırladı. Bir teyzemiz bu dünyaya bir kere geliyoruz a be yavrum dedi. Bir çifte sorduk bir tanemi görüyorum dedi delikanlı. Bir demet yasemen’den bir sen bir ben bir de bebeğe kadar uzanan geniş bir repertuar da elde ettik elbette.

Bize sorarsanız biz bütün bu cevapları söyleyenleri görüyoruz 1’de hem de bir bir ve daha farklı cevaplar verebilecek milyarlarca biri. Hepsi bir başka dünyadan geliyor ve bir arada yaşıyorlar. Yerküreye ayak basan 6 milyardan fazla dünyayı görüyoruz. Anadolu üzerindeki 80 milyon ayrı âlemi görüyoruz ve hepsi bir arada. Bu kadar ‘bir’ çokluğunda birliği görüyoruz. Belki de İstiklal caddesindeki gibi bir birlik; farklı yönlerden, birbirleriyle ilgilenmeden hızlı ya da yavaş, sinirli ya da sakin, hayata itaat etmiş gibi veya isyan etmiş gibi fakat aynı yolda ve bir arada… Sinirlenince gülüp geçilen ve farklılıklara tahammül ederek var olan bir birlik.

Logomuzdaki ‘bir’imizin beyazlığı ise insanlara önyargıda bulunmadan yaklaştığımızı ifade ediyor.

Mavi huzuru, umudu, heyecanı, hayalleri simgeliyor. Bir devlete güçlü diyebilmenin şartlarından en önemlisinin, mensuplarının huzurundan geçtiğini düşünüyoruz ve mavi, çalışmalarımızın, bireyin huzuru için var olacağını ifade ediyor. Aynı zamanda her şeyin her gün daha iyiye doğru gideceğine olan inancımızı, Türkiye’den vazgeçenlerden değil, daha huzurlu daha yaşanılabilir bir ülke olacağına dair olan umudumuzu simgeliyor. Mavi hiçbir zaman bizi bırakmasını istemediğimiz hayallerimizi ifade ediyor.

Gri, bütün renk tayflarını içinde barındıran beyaz ile aslında renk olmayan siyahın harmanlanınca birbirine diş geçiremediğini dolayısıyla bir arada yaşamanın doğallığını ve gerekliliğini ifade ediyor.

Yani sözün özü bizim logomuz ‘farklılıklara tahammülü’, ‘çoklukta birliği’, ‘demokrasiyi’ ifade ediyor. Her şeyin bireyin huzuru için olması gerektiğini düşünen bizler, bireyin bu huzurunun ise ancak toplumsal birlikle sağlanacağına, bu birlikteliğin gerçekleşmesinin ise farklılıklara tahammülden, çoklukta birlikten ve demokrasiden geçtiğine inanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Twitter