19 Ağustos 2009 Çarşamba

Kemal Derviş'ten Yeni Parti

Bugün TV'de yayımlanan "Gazete" adlı programda, kanalın Ekonomi Müdürü Celal Toprak , DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin önderliğinde Merkez Sol'da yeni bir siyasi parti kurma çalışması olduğunu dile getirdi. Bu oluşumun içinde Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Ufuk Uras ve Kemal Derviş gibi isimlerin yer aldığını belirtmiş Toprak.
DİSK Başkanı'nın Mustafa Sarıgül'ün oluşturduğu Türkiye Değişim Hareketi içerisinde önemli bir konumda olduğunu bildiğim için bu bilgi bana biraz garip geldi. Ahmet İnsel, Fuat Keyman gibi değerli akademisyenlerin de içinde yer aldığı "light laik sol parti"nin kurulma aşamasında olduğu ve hatta Doğu Güneydoğu Anadolu'da örgütlendiği söylendi. Lakin bu kadar derin ve sessiz bir örgütlenmeyi kimse beceremedi. Siyasette hiç bir şey gizli kalmaz ilkesi gereği.
Kemal Derviş'in lideri olduğu bir siyasi hareket mevcut haliyle bu toplumun hangi katmanlarından oy alabilir ya da kendisini nasıl iktidara taşıyabilecek merak ediyorum. Bu son gelişinin bir oluşuma alamet olduğunu biliyordum ve çevreme de dillendiriyordum. Lakin benim düşüncem bir hareketin içerisine dahil olması yönündeydi. Bu şekilde bir plan varsa oldukça cesur bulurum. Günümüz koşullarında algılara göre siyaset söz konusu. Ve bu toplumun algısına bugüne kadar Recep Tayyip Erdoğan hitap ettiği için iktidarı elden bırakmıyor.
İsimler gerçekten siyasetin içinde olması gereken ve dönüşümü sağlayabilecek isimler. Lakin toplumun sempati ile yaklaşabileceği onlarla birebir de etkili iletişim kuracak isimler değiller. Bu tip bir lideri alıp yanlarına, onun fikirlerine etki edebilseler çok daha mantıklı olur. Bu toplum bu haliyle hazır değil bu tip bir oluşuma.
Evet sola alternatif üretmekse amaç, bunda kesinlikle başarılı olurlar. CHP ve onun liderini alaşağı edebilirler. Ama iktidar olmaksa amaçları bu hali ile biraz zor.
% 20'ye mi talipler % 48'e mi talipler? Önce bunun inandırıcı bir cevabı verilmeli!
FriendFeed Yorumları;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Twitter